Verslag algemene ledenvergadering en lezing Kees Tukker

Verslag algemene ledenvergadering en lezing Kees Tukker

Geplaatst op 01-07-2021  -  Categorie: Verslagen excursies en lezingen

Op 1 september 2021 vond de Algemene ledenvergadering over 2020 en een zeer interessante lezing door Kees Tukker over zijn oudoom Jan Groen Tukker plaats.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Historische vereniging in de Hoeksteen is Huib Leeuwenberg afgetreden als bestuurslid en conservator en Theo Remie als penningmeester.

Voorzitter Ralf Krämer roemde Theo om zijn strenge doch rechtvaardige houding t.o.v. het gevoerde financiële beleid. De vereniging staat er financieel sterker voor dan bij zijn aantreden.

Theo wordt opgevolgd door Jan ter Haar die kan beschikken over een uitgebreide commerciële en financiële achtergrond.

Huib Leeuwenberg heeft vele verschillende bestuursfuncties (voorzitter/conservator) vervuld. Huib is voorzitter geweest vanaf 1975 tot aan 1992. Daarnaast was hij mede organisator voor de cursus Vianologie en initiator van de succesvolle Brederode lezing.

Huib afscheid als conservator en bestuurslid september 2021

 

Corry Otker volgt hem op als conservator. Zij is mediëviste en maakt reeds deel uit van de redactie van de vereniging.

Ralf Krämer gaf aan blij te zijn dat Huib als adviseur voor het bestuur blijft fungeren en dat hij ook lid blijft van de redactie. Als dank voor zijn enorme inzet voor de Historische Vereniging, werd Huib benoemd als Erelid van de vereniging.

Aansluitend hield Kees Tukker een succesvolle lezing over zijn oudoom Jan Groen Tukker, topambtenaar als voedselcommissaris, die in de Tweede Wereldoorlog een gevaarlijk dubbelspel leverde. De dramatiek van het leven tussen ‘goed en kwaad’ wist hij op intrigerende wijze over te brengen.


U bevindt zich hier: