Algemene ledenvergadering 28 maart 2023

Algemene ledenvergadering 28 maart 2023

Geplaatst op 28-03-2023  -  Categorie: Verslagen excursies en lezingen

In de vertrouwde omgeving van het Stedelijk Museum in Vianen vond op 28 maart 2023 de Algemene Leden Vergadering plaats.

Om 19.30 uur opende de voorzitter Ralf Krämer de vergadering.
Na de opening van de vergadering stond hij uitgebreid stil bij het overlijden van ons erelid Huib Leeuwenberg. Hij refereerde naar de enorm belangrijke bijdrage van Huib op vele terreinen voor de vereniging.
Een discussieonderwerp in Vianen is de toekomst van het historische deel van het stadhuis. Zoals bekend heeft de gemeente besloten in ieder geval dit deel van het voormalige stadhuis Vianen niet te verkopen en te behouden voor de gemeenschap. De voorzitter meldde dat er overleg met zowel bestuurders van het Stedelijk Museum als met vertegenwoordigers van de Stichting Hof van Brederode heeft plaatsgevonden. Verder overleg is gepland waarbij ook vertegenwoordigers van de bibliotheek in Vianen aanwezig zullen zijn.
Het succes van de zgn. ‘kleine excursie’ naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor de herdenkingsbijeenkomst, georganiseerd door de stichting Michiel de Ruyter in februari 2023, werd ook door de voorzitter aangehaald. Tevens riep hij de leden op om zich in te schrijven voor de geplande excursie op zaterdag 16 september naar het aantrekkelijke Brielle. Aanmelden kan via taairaterces.[antispam].@landvanbrederode.nl .
Door het aangekondigde vertrek van de eindredacteur van ons magazine maakte de voorzitter melding van de vacature die hierdoor ontstaat. Mocht iemand nadere informatie over de werkzaamheden willen weten dan volstaat een berichtje naar de e-mailadressen eitcader.[antispam].@landvanbrederode.nl of taairaterces.[antispam].@landvanbrederode.nl .
Op de notulen van de jaarvergadering van 30 maart 2022 en de ingelaste vergadering van 5 oktober 2022 was geen commentaar en deze werden goedgekeurd. Dat gold ook voor het jaarverslag van het secretariaat.
De bereidheid van de voorzitter om de voorzittershamer nogmaals voor een periode van vier jaar te hanteren werd dankbaar door de aanwezige leden aanvaard.
Daarna volgde de benoeming van de nieuwe penningmeester, Wim Daatzelaar. Wim is oud docent Economie en Management op het Cals college. Hij volgt Jan ter Haar op die voor zijn werkzaamheden werd bedankt.
Wim gaf een toelichting over het gevoerde financiële beleid in 2022 en lichtte de begroting voor 2023 toe. De kascommissie, bestaande uit Theo Remie en Bertus van de Broek, die de financiële administratie had gecontroleerd en goed bevonden verzocht de vergadering het bestuur decharge te verlenen. Wat ook gebeurde.
Om 20.10 uur sloot de voorzitter de vergadering.

alv-2023-bijgewerkt-min

 


U bevindt zich hier: